Zajímavosti z příručky pro telemarketery

Minulý týden jsme napsali o zábavné hře Jak vytočit telemarketery, kterou si s volajícím můžete zahrát při příštím nežádoucím telefonátu. Podstata hry je udělat si legraci z telemarketera, plýtvat jeho časem a zabránit tím, aby dokázal volat více lidem. Ke hře patří různé stupně a návrhy, jak můžeme telemarketery konkrétně pořádně rozzlobit – vždyť nás také dovedou rozzlobit…

Jedním cílem hry je např. dostat k telefonu šéfa a říct, že prodejce použil sprostá slova, poté, co jste prodejce vyprovokovali. Ale nejen použití sprostých slov je pro prodejce telemarketingu fatální chyba. Tato profese má svá pravidla a prodejci jsou obvykle školeni k určitým komunikačním postupům, aby úspěšně přesvědčovali a prodávali.

Smysl a překlad “slabých výrazů” do jazyka “silných výrazů” telemarketingové komunikace:
musíte, nesmíte – je potřeba, je nutné, je nezbytné, je důležité
nevím – tyto údaje Vám zdělí X, který se tímto zabívá; tyto informace nemám k dispozici
nemá řešení – za těchto okolností vám mohu nabídnout toto řešení
riziko – jistota, míra jistoty, bezpečnost
problém, potíže – ve Vaší situaci, vzhledem k této situaci
obtěžovat, zdržet – Mohu s Vámi chvíli hovořit? Mohu vás požádat o chvíly času?
postih, sankce – poplatek, úhrada
komplikace, reklamace – za těchto okolností, podmínek, v této souvislosti
konkurence – jiné firmy, některé společnosti, ostatní firmy
ale – však, nicméně, ovšem, přesto
(zdroj)

Pokud tedy prodejce na druhé straně sluchátka používá “slabých výrazů”, je velice pravděpodobné, že firma, která Vám právě volá, není seriózní. Ovšem na druhé straně šikovní telemarketeři jsou tím způsobem nebezpeční, že by Vám po telefonu dokázali prodat i kocoura v pytli, bez kterého se v žádném případě neobejdete a kterého jinde levněji již nikdy nedostanete.

Nechnechte se napálit smlouvami uzavřenými po telefonu! Seriózní firmy nabízí smlouvy v písemné formě, které si múžete v klidu přečíst. Buďte stále opatrní a přečtěte si i to, co je napsáno drobným písmem! Pomáhejte si navzájem a nadále nám hlaste podvodnické firmy!

Přejeme krásný týden!

Tým Tellows

1 thought on “Zajímavosti z příručky pro telemarketery

  1. Autoškola Žilina

    You actually make it appear so easy along with your presentation however I find this matter to be actually something that I believe I might by no means understand. It sort of feels too complicated and extremely wide for me. I am taking a look ahead on your next publish, I’ll try to get the cling of it!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.